skånecupen

Finaldag i Baltiska hallen

1200-33

Nästan 800 åskådare tog sig till Baltiska hallen under trettondagen för att se de sista finalmatcherna i Skånecupen 18/19! Det blev en härlig fotbollsdag där turneringen fick fyra nya vinnare.

Dagen började med nio uppvisningsmatcher i klasserna P- och F7 upp till P- och F11. FC Rosengård, LB07, Hyllie IK, Kulladals FF, Husie IF, IFK Klagshamn, GIF Nike, Uppåkra IF, FC Bellevue och Bjärreds IF var bara några klubbar som fanns representerade under uppvisningsmatcherna under förmiddagen.

F12/13: FC Rosengård – Hyllie IK Grön 1-0 (efter förlängning)

Tävlingsmatcherna inleddes med en tuff batalj mellan FC Rosengård och Hyllie IK. Det gick inte att skilja lagen åt efter full tid med 0-0 på tavlan efter 14 spelade minuter – förlängning väntade. Efter drygt 23 minuters utan mål kunde FC Rosengård till slut avgöra matchen i förlängningen! 1-0 till FC Rosengård i en mycket jämn match.

P12/13: IK Wormo – FC Rosengård 1917 Vit 0-3

Det blev andra raka finalsegern för FC Rosengård, den här gången var det klubbens pojkar 12/13 som vann sin final med klara 3-0 mot IK Wormo. Landskronalaget Wormo gav inte upp lätt men FC Rosengård var skickliga och utnyttjade sina lägen. Rättvis seger för vitklädda Rosengård i P12/13-klassen.

F13: Dösjöbro IF – Fortuna FF Röd 0-1

Precis som i F16-klassen hade Dösjöbro IF ett lag i finalen även i F13. Fortuna FF från Helsingborg stod för motståndet och det var helsingborgarna som var snäppet vassare i en tät final. Lagkapten Maja Nilsson gjorde matchens enda mål efter ett snyggt anfall och Fortuna kunde spela av matchen efter ledningsmålet och stod slutligen som vinnare i F13-klassen.

P13: Malmö FF 2 – Malmö FF 1 0-1 (efter förlängning)

Den sista matchen i Skånecupen 18/19 var en match mellan två MFF-lag – Malmö FF lag 2 mot Malmö FF 1. Det var två jämna himmelsblå lag som gick upp mot varandra och trots chanser åt båda håll kunde varken MFF 1 eller MFF 2 avgöra matchen under full tid. I förlängningen dröjde det inte länge innan MFF 2 fick en straff med sig och kunde sätta spiken i kistan. Ett golden goal för Malmö FF 1 och den straffen fick sätta punkt för Skånecupen 18/19!

De fem första vinnarna i Skånecupen 18/19!

Fotboll, SkŒnecupen, Dag 9

Under lördagen spelades de fem första finalmatcherna i årets upplaga av Skånecupen – och det blev en dramatisk dag med snygga mål och spännande matcher! 

F14: FC Staffanstorp – FC Rosengård 4-2 (efter straffar)

Det var en nagelbitare redan i den första matchen när FC Staffanstorp ställdes mot FC Rosengård i en oerhört jämn final som slutade med straffsparksläggning. Till slut drog FC Staffanstorp det längsta strået och tog hem finalen med 4-2. Matchens lirare blev Staffanstorps #10 Hanna Stenberg som ledde sitt lag till en prestigefull seger!

P14: Kvarnby IK Vit – Malmö FF 2-0

Kvarnby IK tog sig till finalen så sent som på lördagsförmiddagen då de slog ut Kullavägens BK i semifinalens förlängning. Det dröjde bara en dryg minut innan Kvarnby avgjorde och de visade sin kvalitet även i finalen. Efter en stark insats i finalen mot Malmö FF stod Kvarnby som välförtjänta segrare i P14-klassen. 2-0 slutade matchen.

Paraklass: Trollenäs IF – FIFH Malmö 1 3-4 (uppvisningsmatch).

Mellan P14 och P15-finalen spelades en uppvisningsmatch mellan Trollenäs IF – FIFH Malmö i paraklassen. I en jämn match drog FIFH Malmö det längsta strået och vann matchen med 4-3!

P15: Trelleborgs FF 1 – Malmö FF 7-8 (efter straffar)

Dagens andra straffsparksläggning kom i P15-finalen där Malmö FF till slut gick segrande. Den spännande matchen slutade 1-1 efter full tid och efter en mållösa förlängning väntade straffar. Efter vars sex straffar i mål räddade till slut Malmö FF:s målvakt Dante Eriksson en straff från en Trelleborgspelare och MFF avgjorde matchen.

P16: Malmö FF – Trelleborgs FF 1 2-0

Även i P16-klassen möttes MFF och TFF – och även här var MFF snäppet starkare än det sydskånska laget. MFF öppnade starkt och satte ett tidigt mål efter tre minuter och kunde sedan punktera matchen med drygt två minuter kvar. Oscar Uddenäs blev en av matchhjältarna för MFF som både gjorde mål och blev utsedd till matchens lirare.

F16: Dösjöbro IF – FC Rosengård 1 4-3 (efter straffar)

Inte heller i F16-klassen gick det att skilja på finallagen efter full tid och förlängning. Straffar skulle avgöra även den här finalen och till slut blev Dösjöbro IF:s målvakt Wilma Svensson stor matchhjälte för Dösjöbro. Hon räddade tre straffar och satte sedan själv den avgörande straffen – och det utbröt härliga glädjescener bland Dösjöbros spelare och ledare!

Junior: BK Olympic – Malmö FF 1-3

Dagens sista final spelades mellan BK Olympic och Malmö FF, två lag som ställdes mot varandra redan i gruppspelet. Då tog MFF hem segern med hela 5-1. Finalen skulle bli betydligt jämnare. MFF tog visserligen kommandot direkt i matchen och hade ledning med 2-0 redan efter två minuter. Men Olympic jobbade sig in i matchen och reducerade till 2-1 med fem minuter kvar. I jakten på kvittering kunde dock MFF avgöra matchen med ett tredje mål och juniorerna tog hem MFF:s tredje Skånecuptitel för dagen!

Ett stort grattis till alla de vinnande lagen!

Turneringens spelare

Det sista priset delades ut till turneringens spelare i F16 respektive Juniorklassen. Det blev Dösjöbro IF:s Em Lundström och Malmö FF:s Aleksander Nilsson som tog hem priset som turneringens spelare. Grattis!

Finaldagar i Skånecupen 18/19!

Den 5 januari är det dags för den första av två finaldagar i Skånecupen 18/19! Här är spelschemat för lördagens finaldag.

2019-01-04_finaldag-1

Pojkar 12/13 och juniorer gick in i Skånecupen under torsdagen

Fotboll, SkŒnecupen, Dag 4

13 grupper, 52 lag och över 120 matcher! Pojkar 12 och 13 intog Baltiska hallen från tidig morgon under torsdagen när en av turneringens största klasser skulle göra upp om finalplatserna.

Sammanlagt spelar hela 52 lag i P12/13-klassen och under torsdagen kunde bara drygt hälften av klassen spelas på grund av det höga deltagarantalet. Nio av de 13 grupperna spelas klart under torsdagen och slutspelet pågår under kvällen den 3/1. Där kommer ett lag att kvalificera sig för finalen den 6 januari medan det andra finallaget tas fram på lördag.

Gruppvinnarna i de åtta första P12/13-klasserna blev Malmö FF 2, Kvarnby IK Vit, Hyllie IK 2,  LB07 1,  GIF Nike, Furulunds IK 2 Svart, BK Olympic Grön, FC Bellevue 1 och Trelleborgs FF Blå.

Samtidigt i Kombihallen och i Wihlborgs Arena gick juniorklassen för pojkar in i turneringen där 18 lag spelade om åtta platser i A-slutspelet och lika många i B-slutspelet. Många duktiga lag ställde upp i juniorklassen men det var ändå Malmö FF som utmärkte sig mest med fyra vinster av fyra möjliga och 26-2 i målskillnad.

Under torsdagseftermiddagen spelas kvartsfinaler i juniorklassens A-slutspel och det bjuds på många spännande möten!

IFK Malmö ställs mot BK Olympic och Bjärreds IF får en tuff match mot LB07 1. Dessutom ställs gruppvinnarna FC Trelleborg 1 och Malmö FF mot Kulladals FF respektive LB07 2. Vinnarna i semifinalerna bokar en plats i finalen den 5/6.

Lördag och söndag spelas alla finaler i Kombihallen och Baltiska hallen. Missa inte det! 

Två spännande semifinaler i F16-klassen

img_1381

F16-klassen gick in i Skånecupen under söndagen och det blev en dramatisk avslutning på dagen när Dösjöbro IF och FC Rosengård 1 bokade sina platser i finalen.

FC Rosengårds F16 gick rent i gruppspelet med tre raka segrar och 9-0 i målskillnad innan LB07 1 väntade i en tuff semifinal. Där öppnade Rosengård målskyttet med två drömträffar rakt upp i krysset och trots att LB07 stod för en stark reducering kunde FC Rosengårds seger inte hotas – 5-2 blev slutresultatet.

I finalen väntar Dösjöbro IF som också stötte på tufft motstånd i semifinalen i form av FC Staffanstorp 1. I en jämn match drog Dösjöbro det längsta strået och avgjorde matchen med endast 30 sekunder kvar på klockan. En härlig final väntar alltså i F16-klassen när FC Rosengård och Dösjöbro IF drabbar samman i Kombihallen den 5/6.

Skånecupens största klass, P10, spelade också dagen innan nyårsafton i Baltiska hallen. Hela 62 stycken lag ställde upp i turneringen och i P10-klassen hittade vi också turneringens nordligaste representant i form av Partille IF från Göteborg.

Efter söndagens spel är det speluppehåll under några dagar innan Skånecupen är tillbaka onsdagen den 2 januari 2019. Gott nytt år önskar Skånecupen och Malmö FF!

Skånecupens första finallag är klart

180105  KonstgrŠs under ungdomsturneringen SkŒnecupen i fotboll den  5 januari 2018  i Malmš.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178

Med spel från morgon till kväll i tre olika inomhushallar har Skånecupen 18/19 fått en rivstart och efter två dagars spel har vi fått fram turneringens första finallag.

Under annandagen sparkades årets upplaga av Skånecupen igång med P7 i Baltiska hallen och P14 i Kombihallen. 20 stycken lag i klassen P7 spelade under annandagen Futsal i Baltiska hallen och i Baltiska träningshallen. Succén från ifjor med Futsal för barn upprepades och alla inblandade tycker att den nya typen av inomhusfotboll med sarg är ett lyft.

Årets första finallag blev Kullavägens BK P14 som knep finalplatsen framför Kvarnby IK Vit efter en dramatisk straffläggning i Kombihallen på onsdagen. Under kvällen den 27:e december blev det andra finallaget i P14-klassen klart – Malmö FF tog sig vidare efter att ha slagit ut Tomelilla IF i semifinalen. Finalerna för P14 spelas i Kombihallen den 5 januari.

På fredagen den 28/12 tar flickorna vid när F14-klassen inleder turneringen i Kombihallen. Först ut är Södra Sandby IF mot Hyllie IK klockan 08:45 och sista matchen för dagen är finalen i B-slutspelet klockan 17:30.

SE HELA SPELSCHEMAT HÄR

Den stora P9-klassen spelar också under fredagen då de intar Baltiska hallen. Hela 60 stycken P9-lag kommer att spela från morgon till kväll, fördelat på två olika klasser; P9 lätt och P9 svår. Fredagen blir med andra ord en riktig fotbollsfest!

Har du inte möjlighet att vara på plats på Skånecupen för att följa ditt favoritlag kan du se alla matcher via Streamify – såväl live som i efterhand! Klicka här för att komma till streamen.

Streama hela Skånecupen via Streamify

4y9a2054_1

En nyhet för årets upplaga av Skånecupen är att du kan se hela turneringen via streamingtjänsten Streamify – både live och i efterhand.

Även om du inte möjlighet att vara på plats på Skånecupen kan du fortfarande följa ditt favoritlag genom turneringen.

För bara 79 kronor om dagen kan du se alla matcher live i såväl Baltiska hallen som Kombihallen. Dessutom kan du se matcher som redan har spelats.

Följ den spännande turneringen och se alla matcher och alla mål via Streamify!

HÄR KAN DU STREAMA SKÅNECUPEN 18/19!

Skånecupen 18/19 är igång!

Skånes mest klassiska inomhusturnering är igång med 497 deltagande lag i olika åldrar och klasser. Turneringen pågår mellan den 26/12 till den 6/1 och du hittar det kompletta spelschemat här!

Finalerna spelas den 5/1 (Kombihallen) och den 6/1 (Baltiska hallen).

Futsal för barn: en välkommen nyhet

171226 P9, Husie IF mot Skanšr-Falsterbo under ungdomsturneringen SkŒnecupen i fotboll den 26 december 2017 i Malmš.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91929

En nyhet inför årets upplaga av Skånecupen var att man som första inomhusturnering i Skåne återimplementerade en sarg i futsal för de yngre åldrarna.

Varianten kallas för Futsal för barn och gäller pojk- och flickklasserna mellan 8-10 år. Matcherna är 14 minuter långa och planerna är 40×20 meter, har handbollsmål och är inringade av innebandysargar. Sargen är införd för att öka den effektiva speltiden i matcherna, ge fler bollkontakter och utveckla den individuella spelförståelsen.

Per Ågren är cupgeneral för Skånecupen och tycker att det nya inslaget har lyft turneringen:

– Sargen gör att man snittar strax över 13 minuters effektiv speltid per match. Antalet tillslag per spelare på en match har uppskattningsvis fördubblats och detsamma gäller antalet situationer och beslut som spelarna ställs inför. Det måste vara både mer utvecklande, lärorikt och roligare för spelarna.

I de två hallarna som är utrustade med sargar, Baltiska Hallen och Baltiska Träningshallen, har det spelats över 250 matcher under de senaste fyra dagarna och många har positiva första intryck av den nygamla spelformen.

För tränaren Henrik Kackur och hans FC Rosengård var det första gången man spelade med en sarg:

– Det har varit ett positivt första intryck. Framförallt blir det mer effektiv speltid. Tjejerna blir tröttare som en konsekvens av att få spela mycket mer.

Även för LB07 och deras tränare Martin Erlandsson var sargen en ny bekantskap:

– Det största intrycket är att det blir roligare med sargen. Det blir spel hela tiden. Det var ovant för oss och är inte något vi har tränat på. Spelarna får tänka mer och det blir fler bolltouch.

Oxie SK:s tränare Martin Pedersen:

– Sargen bidrar till en högre intensitet och man behöver inte vänta på att få bollen i spel. Spelarna får vara mer på hugget och vara mer vakna under hela speltiden. Bollen är aldrig ur spel. Spelarna verkar gilla det.

Fadi Awni Ali, tränare för BK Olympic, välkomnar det nya inslaget:

– Även för oss är det första gången vi kör med sarg. Det blir mer levande spel, det går snabbare och framförallt blir det roligare. Kul att spelarna får testa på något nytt.

Vinnare i sjumannafotbollen 17/18

180105  Priser under ungdomsturneringen SkŒnecupen i fotboll den  5 januari 2018  i Malmš.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178

 

I vårt galleri finns bilder på alla vinnare i sjumannafotbollen 17/18.

Junior B: FC Trelleborg
Kompisklass Parasport: FIFH Malmö
Kompisklass Parasport: Trollenäs IF
F14: FC Rosengård
P14: Husie IF
P15: MFF
F16: FCR Akademi
P16: Trelleborgs FF 1
F18: LB07
Junior A: Trelleborgs FF 2