skånecupen

De fem första vinnarna i Skånecupen 18/19!

Fotboll, SkŒnecupen, Dag 9

Under lördagen spelades de fem första finalmatcherna i årets upplaga av Skånecupen – och det blev en dramatisk dag med snygga mål och spännande matcher! 

F14: FC Staffanstorp – FC Rosengård 4-2 (efter straffar)

Det var en nagelbitare redan i den första matchen när FC Staffanstorp ställdes mot FC Rosengård i en oerhört jämn final som slutade med straffsparksläggning. Till slut drog FC Staffanstorp det längsta strået och tog hem finalen med 4-2. Matchens lirare blev Staffanstorps #10 Hanna Stenberg som ledde sitt lag till en prestigefull seger!

P14: Kvarnby IK Vit – Malmö FF 2-0

Kvarnby IK tog sig till finalen så sent som på lördagsförmiddagen då de slog ut Kullavägens BK i semifinalens förlängning. Det dröjde bara en dryg minut innan Kvarnby avgjorde och de visade sin kvalitet även i finalen. Efter en stark insats i finalen mot Malmö FF stod Kvarnby som välförtjänta segrare i P14-klassen. 2-0 slutade matchen.

Paraklass: Trollenäs IF – FIFH Malmö 1 3-4 (uppvisningsmatch).

Mellan P14 och P15-finalen spelades en uppvisningsmatch mellan Trollenäs IF – FIFH Malmö i paraklassen. I en jämn match drog FIFH Malmö det längsta strået och vann matchen med 4-3!

P15: Trelleborgs FF 1 – Malmö FF 7-8 (efter straffar)

Dagens andra straffsparksläggning kom i P15-finalen där Malmö FF till slut gick segrande. Den spännande matchen slutade 1-1 efter full tid och efter en mållösa förlängning väntade straffar. Efter vars sex straffar i mål räddade till slut Malmö FF:s målvakt Dante Eriksson en straff från en Trelleborgspelare och MFF avgjorde matchen.

P16: Malmö FF – Trelleborgs FF 1 2-0

Även i P16-klassen möttes MFF och TFF – och även här var MFF snäppet starkare än det sydskånska laget. MFF öppnade starkt och satte ett tidigt mål efter tre minuter och kunde sedan punktera matchen med drygt två minuter kvar. Oscar Uddenäs blev en av matchhjältarna för MFF som både gjorde mål och blev utsedd till matchens lirare.

F16: Dösjöbro IF – FC Rosengård 1 4-3 (efter straffar)

Inte heller i F16-klassen gick det att skilja på finallagen efter full tid och förlängning. Straffar skulle avgöra även den här finalen och till slut blev Dösjöbro IF:s målvakt Wilma Svensson stor matchhjälte för Dösjöbro. Hon räddade tre straffar och satte sedan själv den avgörande straffen – och det utbröt härliga glädjescener bland Dösjöbros spelare och ledare!

Junior: BK Olympic – Malmö FF 1-3

Dagens sista final spelades mellan BK Olympic och Malmö FF, två lag som ställdes mot varandra redan i gruppspelet. Då tog MFF hem segern med hela 5-1. Finalen skulle bli betydligt jämnare. MFF tog visserligen kommandot direkt i matchen och hade ledning med 2-0 redan efter två minuter. Men Olympic jobbade sig in i matchen och reducerade till 2-1 med fem minuter kvar. I jakten på kvittering kunde dock MFF avgöra matchen med ett tredje mål och juniorerna tog hem MFF:s tredje Skånecuptitel för dagen!

Ett stort grattis till alla de vinnande lagen!

Turneringens spelare

Det sista priset delades ut till turneringens spelare i F16 respektive Juniorklassen. Det blev Dösjöbro IF:s Em Lundström och Malmö FF:s Aleksander Nilsson som tog hem priset som turneringens spelare. Grattis!