skånecupen

Finaldag i Baltiska hallen

1200-33

Nästan 800 åskådare tog sig till Baltiska hallen under trettondagen för att se de sista finalmatcherna i Skånecupen 18/19! Det blev en härlig fotbollsdag där turneringen fick fyra nya vinnare.

Dagen började med nio uppvisningsmatcher i klasserna P- och F7 upp till P- och F11. FC Rosengård, LB07, Hyllie IK, Kulladals FF, Husie IF, IFK Klagshamn, GIF Nike, Uppåkra IF, FC Bellevue och Bjärreds IF var bara några klubbar som fanns representerade under uppvisningsmatcherna under förmiddagen.

F12/13: FC Rosengård – Hyllie IK Grön 1-0 (efter förlängning)

Tävlingsmatcherna inleddes med en tuff batalj mellan FC Rosengård och Hyllie IK. Det gick inte att skilja lagen åt efter full tid med 0-0 på tavlan efter 14 spelade minuter – förlängning väntade. Efter drygt 23 minuters utan mål kunde FC Rosengård till slut avgöra matchen i förlängningen! 1-0 till FC Rosengård i en mycket jämn match.

P12/13: IK Wormo – FC Rosengård 1917 Vit 0-3

Det blev andra raka finalsegern för FC Rosengård, den här gången var det klubbens pojkar 12/13 som vann sin final med klara 3-0 mot IK Wormo. Landskronalaget Wormo gav inte upp lätt men FC Rosengård var skickliga och utnyttjade sina lägen. Rättvis seger för vitklädda Rosengård i P12/13-klassen.

F13: Dösjöbro IF – Fortuna FF Röd 0-1

Precis som i F16-klassen hade Dösjöbro IF ett lag i finalen även i F13. Fortuna FF från Helsingborg stod för motståndet och det var helsingborgarna som var snäppet vassare i en tät final. Lagkapten Maja Nilsson gjorde matchens enda mål efter ett snyggt anfall och Fortuna kunde spela av matchen efter ledningsmålet och stod slutligen som vinnare i F13-klassen.

P13: Malmö FF 2 – Malmö FF 1 0-1 (efter förlängning)

Den sista matchen i Skånecupen 18/19 var en match mellan två MFF-lag – Malmö FF lag 2 mot Malmö FF 1. Det var två jämna himmelsblå lag som gick upp mot varandra och trots chanser åt båda håll kunde varken MFF 1 eller MFF 2 avgöra matchen under full tid. I förlängningen dröjde det inte länge innan MFF 2 fick en straff med sig och kunde sätta spiken i kistan. Ett golden goal för Malmö FF 1 och den straffen fick sätta punkt för Skånecupen 18/19!