skånecupen

Skånecupens första finallag är klart

180105  KonstgrŠs under ungdomsturneringen SkŒnecupen i fotboll den  5 januari 2018  i Malmš.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178

Med spel från morgon till kväll i tre olika inomhushallar har Skånecupen 18/19 fått en rivstart och efter två dagars spel har vi fått fram turneringens första finallag.

Under annandagen sparkades årets upplaga av Skånecupen igång med P7 i Baltiska hallen och P14 i Kombihallen. 20 stycken lag i klassen P7 spelade under annandagen Futsal i Baltiska hallen och i Baltiska träningshallen. Succén från ifjor med Futsal för barn upprepades och alla inblandade tycker att den nya typen av inomhusfotboll med sarg är ett lyft.

Årets första finallag blev Kullavägens BK P14 som knep finalplatsen framför Kvarnby IK Vit efter en dramatisk straffläggning i Kombihallen på onsdagen. Under kvällen den 27:e december blev det andra finallaget i P14-klassen klart – Malmö FF tog sig vidare efter att ha slagit ut Tomelilla IF i semifinalen. Finalerna för P14 spelas i Kombihallen den 5 januari.

På fredagen den 28/12 tar flickorna vid när F14-klassen inleder turneringen i Kombihallen. Först ut är Södra Sandby IF mot Hyllie IK klockan 08:45 och sista matchen för dagen är finalen i B-slutspelet klockan 17:30.

SE HELA SPELSCHEMAT HÄR

Den stora P9-klassen spelar också under fredagen då de intar Baltiska hallen. Hela 60 stycken P9-lag kommer att spela från morgon till kväll, fördelat på två olika klasser; P9 lätt och P9 svår. Fredagen blir med andra ord en riktig fotbollsfest!

Har du inte möjlighet att vara på plats på Skånecupen för att följa ditt favoritlag kan du se alla matcher via Streamify – såväl live som i efterhand! Klicka här för att komma till streamen.