skånecupen

Två spännande semifinaler i F16-klassen

img_1381

F16-klassen gick in i Skånecupen under söndagen och det blev en dramatisk avslutning på dagen när Dösjöbro IF och FC Rosengård 1 bokade sina platser i finalen.

FC Rosengårds F16 gick rent i gruppspelet med tre raka segrar och 9-0 i målskillnad innan LB07 1 väntade i en tuff semifinal. Där öppnade Rosengård målskyttet med två drömträffar rakt upp i krysset och trots att LB07 stod för en stark reducering kunde FC Rosengårds seger inte hotas – 5-2 blev slutresultatet.

I finalen väntar Dösjöbro IF som också stötte på tufft motstånd i semifinalen i form av FC Staffanstorp 1. I en jämn match drog Dösjöbro det längsta strået och avgjorde matchen med endast 30 sekunder kvar på klockan. En härlig final väntar alltså i F16-klassen när FC Rosengård och Dösjöbro IF drabbar samman i Kombihallen den 5/6.

Skånecupens största klass, P10, spelade också dagen innan nyårsafton i Baltiska hallen. Hela 62 stycken lag ställde upp i turneringen och i P10-klassen hittade vi också turneringens nordligaste representant i form av Partille IF från Göteborg.

Efter söndagens spel är det speluppehåll under några dagar innan Skånecupen är tillbaka onsdagen den 2 januari 2019. Gott nytt år önskar Skånecupen och Malmö FF!